Edukativni materijal

Od partnerstva do roditeljstva – kako se parovi psihološki pripremaju za bebu
BROŠURA: Od partnerstva do roditeljstva – kako se parovi psihološki pripremaju za bebu

U okviru projekta Mentalno zdravlje porodice – ,,Podrška od samog početka” koji sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine Mila Radovanović, psiholog i dr Slađana Martinović Mitrović, psihijatar pripremile su brošuru namenjenu trudnicama i njihovim partnerima koju možete preuzeti ovde.

Brošura: ,,Od partnerstva do roditeljstva: Kako se psihološki pripremamo dok čekamo bebu”

Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo grada Novog Sada realizovao je projekat ,,Podrška mentalnom zdravlju trudnica”. U okviru ovog projekta Mila Radovanović, psiholog i dr Slađana Martinović Mitrović, psihijatar pripremile su brošuru namenjenu trudnicama i njihovim partnerima koju možete preuzeti ovde.

Radovanović, M., Jestrović, J. (2018). ,,Motivacija za roditeljstvo: da li način začeća pravi razliku?’’

Zbornik radova Društveno, porodično i lično značenje nepolodnosti: implikacije za planiranje podrške parovima.Filozofski fakultet Novi Sad (86-98 strana).

Radovanović, M., Mihić, I. (2018). Razvoj prenatalne vezanosti u kontekstu iskustva iz porodice porekla

Primenjena psihologija. XI/1 (53-67 strana)

Jestrović, J., Mihić, I., Radovanović, M. (2016). Tranzicija u roditeljstvo: Razlike u kvalitetu braka parova koji su začeli prirodnim putem i onih koji su začeli vantelesnom oplodnjom

Godišnjak za psihologiju. 13 (15) (55-69 strana)

Multimedijalni sadržaj

Od partnerstva do roditeljstva

Video u kojim Mila Radovanović, psiholog razgovara sa Mirjanom Gnjatić, savetnicom u pripremi za porođaj, dulom i joga učiteljicom za trudnice i mame na temu kako se parovi psihološki pripremaju za roditeljstvo, možete pogledati ovde.

Vebinar “Problemi u ponašanju kod dece – porodica i okruženje kao šansa ili rizik” koji je vodila Mila Radovanović, psiholog, porodični savetnik možete pogledati ovde.

Vebinari su realizovani u okviru projekta START – Podrška postignuća predškolaca preko unapređenog učenja (Supporting Toddlers/pre-schoolers Achievement through Refined Teaching). Projekat START Supporting Toddlers/pre-schoolers Achievement through Refined Teaching sprovodi koalicija organizacija iz više država koju predvodi Agroinvest Fondacija uz finansijsku podršku World Vision iz Nemačke; u Srbiji sprovodi kao partner MODS.

Brain gym metoda

U okviru gostovanja na youtube kanalu ,,Roditeljstvo’’ , psiholog Mila Radovanović predstavila je  Brain gym- metodu koja podstiče uspešno učenje.

Pogledajte snimak ovde.

Psihološka priprema za roditeljstvo (radio Beograd)

Psiholog Mila Radovanović gostovala je u emisiji ,,Među svetovima svet” na Radio Beograd. Tema emisije ,,Psihološka priprema za roditeljstvo” .

Emisiju možete poslušati ovde.

Anksioznost i depresija u trudnoći (radio Beograd)

Dr Slađana Martinović Mitrović, psihijatar,u radio emisiji ,,Među svetovima svet” govori o znacima anksioznih i depresivnih stanja i drugih mentalno-zdravstvenih izazova u periodu trudnoće.

Emisiju možete poslušati ovde.