Dragi budući roditelji,

pred vama je vodič koji ima za cilj da vam pomogne da se psihološki pripremite za roditeljstvo.

Sadržaj:

I Motivacija za roditeljstvo
II Adaptacija na trudnoću
III Prenatalna vezanost
IV Partnerski odnos u periodu tranzicije ka roditeljstvu
V Koroditeljstvo
VI Priprema za porođaj
VII Prvi dani sa bebom

CENA: 1290,00 DIN (13 EUR)

Period trudnoće je  specifično životno razdoblje kako za ženu i njenog partnera, tako i za čitavo njihovo okruženje. U psihologiji se takvi periodi nazivaju razvojne krize. Razvojna – zato što je deo životnog ciklusa velikog broja ljudi, pa je tako deo razvoja,  a kriza – zato što trudnoća kao događaj donosi brojne promene za pojedinca i porodicu i zbog toga predstavlja izazov za dotadašnji način funkcionisanja. Kriza od pojedinca traži da se adaptira ili unapredi neka svoja uverenja i psihološke veštine npr. emocionalne pismenosti ili veštine komunikacije, da postavi ili ojača lične granice, prespita svoje vrednosti i ciljeve. Kriza ili izazov je period iz koga nećete izaći isti kao što ste bili- ako ga savladate bićete jači, uspešniji, zadovoljniji; ako ga ne savladate problemi mogu da postanu takvi da značajno remete kvalitet vašeg života.

Vodič za trudnice

Zato je ovaj period u životu tako značajan, baš kao što je pre ovoga bilo značajno kako ćete se vas dvoje uskladiti kao par, kako ćete urediti svoju vezu, zajednički život i odnose sa vašim roditeljima, zajedničkim prijateljima i sl. Svako ulaganje u lični razvoj traži vreme i trud, ali istovremeno lepo je uživati u procesu. Period trudnoće je pravi momenat da započne razvoj vaše roditeljske uloge, zato vas pozivam da kroz vodič ,,Dok čekamo bebu’’ istražite koje su to teme značajne na putu ka roditeljstvu. U okviru njega sam vam pripremila i male zadatke- vežbe koje vam u tome mogu pomoći. Ovaj vodič namenjen je parovima, dakle on može jednako služiti i ženama i muškarcima – budućim roditeljima. Biće mi drago ako se odlučite da ovaj priručnik bude vaš vodič u pripremi za roditeljstvo.

Javite mi vaše utiske o vodicu! Pisite na email info@milaradovanovic.com.

Vodič za buduće roditelje “Dok čekamo bebu” je elektronska knjiga. Nakon izvršene uplate, dobićete je na email adresu koju ste naveli prilikom naručivanja.