Vodič za roditelje “Zadovoljan roditelj – zadovoljno dete” nastao je kao proizvod dugogodišnje prakse u psihološko – savetodavnom radu sa porodicama dece predškolskog i školskog uzrasta.

Sadržaj:

I Razvoj deteta. Nasleđe i okruženje
II Roditeljstvo –  kakve veze emocije imaju sa tim?
III Emocije – kako da nam budu saveznici?
IV Uverenja – ključ promena
V Ponašanje deteta  – pogled iz drugog ugla
VI Odnos roditelj dete – povezanost pre svega
VII Vaspitanje – nekoliko važnih načela
VIII Prilog: Kako postati zadovoljan roditelj?

CENA: 1290,00 DIN (13 EUR)

vodič za roditelje

Kratak teorijski uvod kojim započinje vodič ima za cilj da vam ponudi osnovni okvir za razumevanje razvoja deteta, porodičnih odnosa i efekta njihove međusobne dinamike na razvoj ličnosti. Nakon toga, slede segmenti u kojima ću vas korak po korak upoznavati sa načelima važnim za kreiranje harmoničnog odnosa roditelj-dete, uz ilustracije primerima iz prakse i vežbe koje imaju za cilj da potstaknu razvoj vaših roditeljskih veština.

vodič za roditelje

U ovom vodiču nećete dobiti uputstva i recepte za roditeljstvo, jer univerzalni savet ne postoji.

Svaka priča je lična i vi, vaše dete, vaša porodica najbolje znate koje su vaše životne vrednosti, osobine, stavovi i na koji način želite da ih ostvarite.

Sadržaj ovog vodiča ima za cilj da vam pomogne da razumete procese koji se dešavaju u okviru porodičnih odnosa, da vas podstakne na promišljanje i lični razvoj, da vam pomogne da steknete uvide, razvijete ideje o uzrocima i posledicama i onda u sve to utkate svoje vrednosti, stavove, crte ličnosti jer to je teren gde vi suvereno vladate i to je lični pečat koji je potreban vama i detetu. To je ono što odlikuje vašu porodicu.

Vodič za roditelje koji je pred vama nastao je sa željom da većem broju roditelja približim sadržaje koji su deo istoimenog programa koji sam osmislila i realizovala tokom svog rada u Savetovalištu za porodicu pri predškolskoj ustanovi u Novom Sadu.

Roditelji koji su učestvovali na radionicama u okviru programa ,,Zadovoljan roditelj-zadovoljno dete’’ o njemu su rekli sledeće:

,,Bilo mi je korisno, bolje sam spoznala sebe kao roditelja, a i svoju decu i trudim se da u svakom smislu unapredim naš odnos.’

,,Izuzetno mi je koristilo jer mi je dalo mogućnost da više saznam o razvoju emocija sopstvenih i dečijih, a potom i da pokušam da promenim svoje stavove’’

,,Svesnija sam načina na koji funkcionišem sa decom i toga šta bi trebalo menjati da bih imala bolji odnos sa njima’’

,,Vrlo korisno u smislu da te podstakne da razmisliš o ponašanju, svom ličnom i načinima na koje se može poboljšati odnos sa svojim detetom’’

Biće mi drago da čujem i vaše utiske! Pišite mi na email info@milaradovanovic.com.

Vodič za roditelje “Zadovoljan roditelj – zadovoljno dete” je elektronska knjiga. Nakon izvršene uplate, dobićete je na email adresu koju ste naveli prilikom naručivanja.