O meni

Moje ime je Mila Radovanović. Po struci sam psiholog. Smatram da je osnova razvoja ličnosti porodica i da nas najraniji odnosi u porodici u značajnoj meri oblikuju i određuju kakva ćemo osoba postati, koliko ćemo biti uspešni, zadovoljni, ispunjeni u svim sferama života. Već više od deset godina bavim se savetodavnim radom sa porodicama i pružam psihološku podršku deci i roditeljima da prevaziđu probleme i izazove sa kojima se suočavaju na putu ličnog razvoja i optimalnog porodičnog funkcionisanja. Na svom profesionalnom putu, uvidela sam koliko je važna prevencija, koliko je značajno kada se neki problem prepozna na vreme i kada se rešava u začetku. Kada je reč o roditeljstvu, najbolje vreme za adekvatnu pripremu na ovu važnu i kompleksnu životnu ulogu je onda kada se za nju pripremamo, bilo da je to onda kada planiramo trudnoću ili u toku trudnoće. Zato sam za temu moje doktorske disertacije izabrala oblast psihološke pripreme za roditeljstvo.

Psihološka priprema u ovom periodu života nam nudi priliku da preispitamo neka svoja lična uverenja koja nas možda onemogućavaju da živimo onako kako bismo voleli, svoje brige i strahove, svoje (neispunjene) želje.  To je prilika da učvrstimo partnerski odnos i zajednički se pripremimo na nove uloge roditelja. Prilika da razmišljamo o tome kako smo odrastali, koje su naše porodične vrednosti i kakav roditelj želimo da budemo. Jednom rečju, to je prilika da radimo na sebi i da svom detetu poželimo dobrodošlicu na ovaj svet zadovoljni, sigurni u svoje roditeljske sposobnosti i da sa radošću uplovimo u novu životnu fazu i izgradnju kvalitetnog odnosa sa novim članom porodice. Ulaganjem u svoj lični razvoj kao roditelja, pružate svom detetu priliku za dobar start na životnom putu. Negujte svoju dušu, kao što negujete telo. Koliko je važna ishrana, ultrazvučni pregledi, medicinski saveti, toliko je važno i vaše samopouzdanje, zadovoljstvo, veština rešavanja problema, kontrola emocija.

Ako ste doneli odluku da svom detetu poklonite najbolju verziju sebe, rado ću Vam svojim profesionalnim znanjem pomoći na tom putu kroz usluge savetovanja online i uživo:

-Psihološka priprema za roditeljstvo i savetovalište za trudnice i njihove partnere

-Savetovalište za žene i parove koji planiraju trudnoću

-Savetovalište za  žene i parove koji se leče od steriliteta

 

Vaš psiholog,

Mila Radovanović

tel.: 064 115 06 02

trudnicketeme@gmail.com

FB: Trudničke teme iz psihološkog ugla

Instagram: Psihološke trudničke teme